marți, 8 septembrie 2009

Egoismul Rau sau Bun ?


HMMmm... ciudat subiect de cand pana cand, egosimul iti face bine, sau are parti bune in el. Eu stiu o vorba din popor "in tot raul exista si un bine ".
Stii uneori in viata egosimul te poate ajuta , sunt unele lucruri sau unele sentimente care e mai bine sa le tii pentru tine decat sa le inparti cu altii , si daca cumva o faci trebuie sa fii foarte atent la perosnele din jur.
Sunt unele momente speciale in viata pe care pur si simplu trebuie sa le traiesti singur , sa nu te uiti la ce fac altii sau la ce vor altii de la tine , sa te gandesti la tine si doar la tine . prea mult "tine" aici egoismul . , nu vreau sa va ganditi ca as fi mare egosit, Nu , cand vine vorba de lucruri trecatoare e ok sa le impartii cu altii , ai un leu da-l frate la cheta , fac si alltii bani , ai un pix da-l nu-l mai cere inapoi ,
dar cand vine vorba de sentimente nu-i ok sa arunci cu ele incolo si incoace, ca vei ajunge sa regreti intr-un moment dat . si vai mare iti va fi regretul !
"Sfat fiti egoisti dar cu bun simt , traiti momentul inpartitil doar cu oamenii care merita ".

dexu "Trăsătură morală care pune mai presus de toate interesele personale"

11 comentarii:

Anonim spunea...

oricat de egoista incerc sa fiu mereu va veni momentul cand voi imparti,e mai bine sa fiu egoista impreuna cu cineva,decat singura

Anonim spunea...

in legatura cu pixul,am dat primul pix,ca sa par o colega buna,dar deja la al 10-lea pix am devenit egoista

Anonim spunea...

bine zis .

sunt ceea ce gandesc spunea...

parerea mea ca nu se poate vorbi de egoism in cazul sentimetelor...poti sa fi egois in iubire?adica sa pastrezi iubirea numa pt tine?ce o sa faci ,"te iubesti singur"??? asta se numeste narcisisim...dar nu cred ca ii cazu ...cand vine vorba de sentimente tb sa ai grija cu cine le imparti dar nu poti sa zici ca le ti numa tine...nu poti fi egoist in sentimnente...dar si daca am vorbi despre un "egoism sentimental" asta ar insemna ca doresti doar sa iti atingi interesele personale intr-o relatie fara se te intereseze de cealata persoana. deci nu fiti egoisti in sentimente mai degraba ganditi bine inainte de a le "arunca incolo si incoace"...impartiti sentimenele numa cu persoane care le merita.

Prometeu spunea...

Mi-a spus ca totusi ma iubeste.I-am spus,ce iubesti tu e propria ta iubire.Nu e iubire,e egoism.Nu la mine te gandesti,ci la ce simti tu in legatura cu mine."(Colectionarul,John Fowles)
m-a contrariat citatul..m-a facut sa ma gandesc la felul cum iubesc,cum iubim noi..

Anonim spunea...

O tigara?? NICIDECUM!!! Asculta-ma bine, ca stiu ce zic. Am fumat (intensiv) 15 ani si m-am lasat dupa ce mi-am dat seama ca e una dintre cele mai mari greseli ale vietii mele.

In loc de 3 tigari pe zi, alearga 1000 de metri si mananca un mar.

Punkaru lu peste " spunea...

buna alegere " nu incurajez fumatul "

untitled spunea...

depinde ce intelege fiecare prin "egoism"

Maria spunea...

egoisti suntem toti.trebuie numai sa vrem sa fim altruisti si sa stim cu cine sa fim!

delphy spunea...

long time no post

. spunea...

Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat către Dr Dawn acuna. , i-am scris Dr. Dawn acuna pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt însărcinată, asta a adus bucurie gospodăriei mele, în sfârșit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie căsătorită fericită, toate mulțumesc Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru orice fel de soluție,
* Daca vrei sa ramai insarcinata.
* Dacă doriți să opriți avortul spontan.
* Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
* Dacă vrei să ai o casă fericită.
* Dacă vrei noroc sub orice aspect.
* Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
Ea te va ajuta imediat.
E-mail: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2348032246310