marți, 8 septembrie 2009

Egoismul Rau sau Bun ?


HMMmm... ciudat subiect de cand pana cand, egosimul iti face bine, sau are parti bune in el. Eu stiu o vorba din popor "in tot raul exista si un bine ".
Stii uneori in viata egosimul te poate ajuta , sunt unele lucruri sau unele sentimente care e mai bine sa le tii pentru tine decat sa le inparti cu altii , si daca cumva o faci trebuie sa fii foarte atent la perosnele din jur.
Sunt unele momente speciale in viata pe care pur si simplu trebuie sa le traiesti singur , sa nu te uiti la ce fac altii sau la ce vor altii de la tine , sa te gandesti la tine si doar la tine . prea mult "tine" aici egoismul . , nu vreau sa va ganditi ca as fi mare egosit, Nu , cand vine vorba de lucruri trecatoare e ok sa le impartii cu altii , ai un leu da-l frate la cheta , fac si alltii bani , ai un pix da-l nu-l mai cere inapoi ,
dar cand vine vorba de sentimente nu-i ok sa arunci cu ele incolo si incoace, ca vei ajunge sa regreti intr-un moment dat . si vai mare iti va fi regretul !
"Sfat fiti egoisti dar cu bun simt , traiti momentul inpartitil doar cu oamenii care merita ".

dexu "Trăsătură morală care pune mai presus de toate interesele personale"

11 comentarii:

Anonim spunea...

oricat de egoista incerc sa fiu mereu va veni momentul cand voi imparti,e mai bine sa fiu egoista impreuna cu cineva,decat singura

Anonim spunea...

in legatura cu pixul,am dat primul pix,ca sa par o colega buna,dar deja la al 10-lea pix am devenit egoista

Anonim spunea...

bine zis .

sunt ceea ce gandesc spunea...

parerea mea ca nu se poate vorbi de egoism in cazul sentimetelor...poti sa fi egois in iubire?adica sa pastrezi iubirea numa pt tine?ce o sa faci ,"te iubesti singur"??? asta se numeste narcisisim...dar nu cred ca ii cazu ...cand vine vorba de sentimente tb sa ai grija cu cine le imparti dar nu poti sa zici ca le ti numa tine...nu poti fi egoist in sentimnente...dar si daca am vorbi despre un "egoism sentimental" asta ar insemna ca doresti doar sa iti atingi interesele personale intr-o relatie fara se te intereseze de cealata persoana. deci nu fiti egoisti in sentimente mai degraba ganditi bine inainte de a le "arunca incolo si incoace"...impartiti sentimenele numa cu persoane care le merita.

Prometeu spunea...

Mi-a spus ca totusi ma iubeste.I-am spus,ce iubesti tu e propria ta iubire.Nu e iubire,e egoism.Nu la mine te gandesti,ci la ce simti tu in legatura cu mine."(Colectionarul,John Fowles)
m-a contrariat citatul..m-a facut sa ma gandesc la felul cum iubesc,cum iubim noi..

Anonim spunea...

O tigara?? NICIDECUM!!! Asculta-ma bine, ca stiu ce zic. Am fumat (intensiv) 15 ani si m-am lasat dupa ce mi-am dat seama ca e una dintre cele mai mari greseli ale vietii mele.

In loc de 3 tigari pe zi, alearga 1000 de metri si mananca un mar.

Punkaru lu peste " spunea...

buna alegere " nu incurajez fumatul "

plank spunea...

depinde ce intelege fiecare prin "egoism"

zahir spunea...

egoisti suntem toti.trebuie numai sa vrem sa fim altruisti si sa stim cu cine sa fim!

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

delphy spunea...

long time no post